istoria de langa noi bran 5-7 mai 2014 Tiras TighinaÎn perioada 5 mai  – 7 mai 2014 va avea loc la Bran programul desfăşurat de către Centrul pentru Cultură, Istorie şi Educaţie în calitatea sa de membru al Platformei Unioniste Acţiunea 2012: Istoria de Lângă Noi  – ediţia a III-a.

Scopul principal al programului este de a valorifica resursele umane româneşti din societatea de la Est de Prut, în vederea consolidării încrederi şi implicării în procesul ireversibil şi natural al Unirii celor două state româneşti, România şi Republica Moldova.

După ce în anul 2013 peste 60 de profesori au participat la acest program, de această dată invitaţi sunt 40 de veterani de război ai războiului de pe Nistru. Ei sunt membri ai asociaţiei Tiras-Tighina, asociaţie parteneră a Platformei Unioniste Acţiunea 2012 în calea spre Unire.

Coordonatorul proiectului din partea asociaţiei de veterani Tiras-Tighina din Republica Moldova este colonel Anatol Caraman iar din partea Platformei Unioniste Acţiunea 2012 co-preşedinte Lulea Marius Dorin.