Având în vedere că în perioda 1-5 aprilie 2013, în programa școlară este planificat programul “Să știi mai multe, să fii mai bun”, asociația noastră va derula împreună cu Instituţiile de învăţământ din România programul  “O oră de istorie pentru Basarabia”, proiect derulat cu succes anul trecut în fază-pilot în licee din Botoșani, București și Suceava și care va avea loc în acest an în toate județele României.

Scopul proiectului este de a educa tinerii cu privire la adevărata lor istorie. Accentul se dorește a fi pus în acest proiect pe problematica Basarabiei, în calitatea sa de provincie românească și modul in care aceasta a ajuns să fie furată României. Anul trecut s-au împlinit 200 de ani de când Principatul Moldovei a fost rupt în două, acest eveniment conducând la o atenție mare acordată evenimentului de către societatea civilă și comunitatea științifică. Pe lângă dimensiunea istorică importantă care este cuprinsă în cadrul proiectului, copiilor le vor mai fi explicate semnificaţia voluntariatului, a implicării civice și apărării drepturilor elementare, de care cei ca ei, din alte state, sunt de multe ori privați.

Persoanele interesate să se înscrie în calitate de voluntari în cadrul acestui proiect sunt rugate să ne contacteze la contact@centrul-cultural-roman.ro . Programa de predare există deja şi se va pune împreună cu instrucţiunile la dispoziţia tuturor lectorilor.