o ora de istorie pentru basarabie centrul pentru cultura, istorie si educatie - membru actiunea 2012O oră de istorie pentru Basarabia reprezintă un program educativ ce se adresează elevilor de școală generală, dar mai ales celor de liceu.

Scopul programului este acela de a informa tinerii cu privire la realitățile istorice și elementele comune ale românilor de pe cele două maluri ale Prutului, adică din România și Republica Moldova.

Programul O oră de istorie pentru Basarabia are scopul de a asigura o mai bună cunoaștere istorică ca urmare a golului lăsat în urmă de propaganda dezinformațională dusă cu privire la identitatea comună.

Lectorii din cadrul acestui program sunt voluntari care doresc să promoveze adevărul istoric.

Dacă dorești să fii și tu lector sau să venim la tine în liceu atunci ne poți scrie la contact@centrul-cultural-roman.ro .

Cursul are un format standard și se întinde pe parcursul unei singure ore. Lectorilor li se pune la dispoziție cursul, precum și alte materiale necesare unei bune desfășurări.

Programul O oră de istorie pentru Basarabia  a început în anul 2011 în liceele din Botoșani, sub forma unui program pilot. Ulterior el s-a extins în anul 2012 în peste 120 de licee din România, având un real succes.

Peste 100 de lectori au fost implicați în anul 2012 în activitatea programului, peste 10 000 de elevi luând contact cu aceștia și cu informația propusă.

Programul se desfășoară pe parcursul a 5 zile, în perioada O săptămână altfel. La solicitarea profesorilor se pot adopta și alte perioade în funcție de disponibilitate.

Proiectul se desfășoară în parteneriat cu Platforma Unionistă Acțiunea 2012, a cărui membru este și Centrul pentru cultură, istorie și educație.